Merle en Jelte

merle

Merle is geboren op 20 januari 1996 in Haarlem. Na de basisschool (de “Morgenster”) en de HAVO met goed gevolg te hebben doorlopen is ze in januari 2018 afgestudeerd voor de studie Communicatie en Multimedia Design aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens deze studie heeft Merle nog een tijdje in het buitenland gewoond. Haar stage heeft ze gedaan in Londen (een stad waar ze nog steeds een beetje verliefd op is) en ze heeft een minor gedaan in Kopenhagen. Al snel na haar afstuderen vond ze een hele leuke baan als Grafisch Designer bij Inreach in Veenendaal. Na de verhuizing van het bedrijf naar Utrecht (wat voor Merle natuurlijk erg prettig is omdat ze daar woont), is dit bedrijf “Part Of” gaan heten en heeft Merle promotie gemaakt tot Product Owner. Helaas heeft dit bedrijf het niet gered en moest Merle op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die heeft ze gevonden als Digital Content Creator bij The Next Label. Een leuke baan in een leuk team met jonge mensen!

Merle is vooral dol op muziek. Daarom werkt ze ook nog enkele uren tot enkele dagen per week bij TivoliVredenburg in Utrecht. Ze kan zich helemaal uitleven achter de bar of tijdens (bedrijfs)evenementen en pakt op deze manier ook nog heel veel concerten van de leukste en beste bands en artiesten mee.

De schaarse vrije tijd die overblijft, besteedt Merle vooral aan haar vrienden en vriendinnen en aan het bezoeken van concerten.

jelte

Jelte is geboren op 25 juni 1998 in Zwolle en is dus een echte Zwolse Blauwvinger. Ook Jelte heeft op de basisschool de “Morgenster” gezeten en heeft de HAVO aan het Meander College gedaan. Na de HAVO is Jelte Hospitality Management gaan studeren aan de Hogeschool NHL-Stenden in Leeuwarden. Voor deze studie is Jelte een half jaar in Zuid-Afrika geweest. Van december 2018 tot en met september 2019 heeft Jelte stage gelopen bij het Double Tree by Hilton hotel in Beijing in China. Na deze periode afgesloten te hebben met een paar weken welverdiende vakantie in Australië, is hij in oktober 2019 weer terug gekomen naar Nederland. Eind 2020 is Jelte afgestudeerd.

Jelte heeft zijn eigen bedrijf “Jeltephant”‘. Dit bedrijf is in te huren voor de organisatie van evenementen op cultureel of culinair vlak. Jelte werkt ook veel op de markt bij de kaasboer waar hij al werkt sinds hij een dreumes was. 

In april en mei 2021 heeft Jelte als camp manager gewerkt op een safarikamp in het Serengeti park in Tanzania. Een waanzinnige ervaring, maar de manier waarop er daar met mensen om werd gegaan, heeft hem doen besluiten om hiermee te stoppen. Jelte wil graag managen en is geen type “slavendrijver”.

Na zijn terugkomst uit Tanzania is Jelte gaan werken als Food & Beverage supervisor bij hotel Mooirivier een Dalfsen. Een mooie ervaring, maar niet helemaal wat hij zocht. Heel blij is Jelte dan ook met zijn huidige baan als Project Coördinator bij Summit, een bedrijf in registratie, badging en data intelligence voor beurzen en evenementen.

Jelte speelt trombone. Dit heeft hij gedaan bij de Bigband van het Meander College en doet hij nog steeds bij Jeugdsymfonieorkest “de Vuurvogel”. Bij “de Vuurvogel” is Jelte ook nog actief betrokken als productie leider. Bij Meander Bigband heeft Jelte een grote bijdrage geleverd aan de organisatie van de tournee door Zuid-Afrika in april 2019 en door Denemarken in april/mei 2022. Daarnaast is Jelte penningmeester van de stichting “Vrienden van de Meander Bigband”.