Motor

Jan en z’n motor

Na in zijn jeugd motor te hebben gereden, is dit er jarenlang niet meer van gekomen. Je kent het wel: het traditionele verhaal van samenwonen, trouwen, kinderen en werken en daardoor geen tijd om (weer) motor te gaan rijden. Maar het liet hem nooit los en elk voorjaar, als de motoren weer op de weg verschenen, openbaarde het virus zich weer.

Jan’s 50ste verjaardag (in 2015) was een mooie aanleiding voor Irne om Jan er toe te bewegen weer een motor te kopen. Om te beginnen een goedkope Honda VT500C Shadow gekocht om eerst maar eens te kijken of het inderdaad zo leuk (of nog leuker) was dan het leek.

Je raadt het al: het virus was in alle hevigheid losgebarsten. Er werden veel kilometers gemaakt op deze motor, met als gevolg dat er in 2016 een andere mooiere en zwaardere motor moest komen. Het oog viel weer op een Honda. Er kwam een Honda VT750C Shadow.

Op deze motor zijn heel veel kilometers op gereden. Zowel in Nederland als tijdens motor weekenden in de Ardennen en de Eifel. Klik hier voor de foto’s van het motorweekend in 2018 en hier voor 2019. Beiden naar de Eifel.

In 2021 ging een grote droom van Jan in vervulling. De trouwe Honda VT750C Shadow werd ingeruild. Er kwam op 29 juni een prachtige rode Indian Scout voor in de plaats. Deze is geleverd door Lowlands Bikerstore in Zwolle. Het filmpje van de aflevering zie je hier. Meer foto’s van deze prachtige machine vind je hier.

Unbalanced rebels

In 2018 werd er een heuse motorclub opgericht: de Unbalanced Rebels. In eerste instatie met als enige leden Jan en Martin, maar al snel aangevuld met Arie Goud en Jannes Wilkens. De Unbalanced Rebels is een club waarbij niet alleen het motorrijden, maar ook lekker eten en drinken hoog in het vaandel staat. Als clubevenementen staan in 2019 voorlopig het bezoek aan de motorbeurs in Utrecht en het motorweekend in juni gepland. Hier komen ongetwijfeld nog leuke dingen bij!

Uiteraard heeft de Ubalanced RebelsĀ  zijn eigen Facebook pagina. Klik hier of op het logo hieronder om daar te komen.