Reizen

Eén van de dingen die we graag doen, is reizen. Het is vooral altijd weer een groot plezier en een uitdaging om een interessante reisbestemming te vinden.

Ecuador & Galapagos

Het stond al een hele tijd op het verlanglijstje met reisbestemmingen: Ecuador en de Galapagos eilanden. Dit jaar (2023) is het ervan gekomen. Op 22 juli reisden we af naar het land op de evenaar. Een kleine twee weken hebben we ons ondergedompeld in het indrukwekkende Zuid-Amerikaanse landschap en de zo mogelijk nog indrukwekkende cultuur. Wat een geweldig land en wat een fantastische mensen.

Na de rondreis over het vaste land van Ecuador, zijn we naar de Galapagos eilanden Santa Cruz en San Cristobal gevlogen. Geweldig om met eigen ogen te kunnen zien waar de basis van de evolutietheorie is gelegd. Rondlopen tussen dieren die niet schuw zijn omdat ze weten dat ze van de mensen niets te vrezen hebben, maakt heel veel indruk.

De hele reisbeschrijving kun je hier lezen.

Natuurlijk hebben we deze geweldige reis ook op video en foto’s vastgelegd. Neem even lekker de tijd en klik hier om van de video te genieten. Wil je liever even door de foto’s bladeren, klik dan hier.

Naar Italië!

Het corona-virus beheerst in 2020 de wereld. Dus vliegen en verre bestemmingen zaten er deze zomervakantie niet in. Na een grondige check van hoe het met het virus in Europa gesteld was, bleek dat we veilig naar Italië konden. Met z’n vieren hebben we dan ook een heerlijk weekje aan de Italiaanse bloemen Riviera doorgebracht. De foto’s vind je hier (maar uiteraard kom je er ook door in het menu op “Foto’s” te klikken).

 
China

In de zomer van 2019 zijn we naar China geweest. Een fascinerend land met een ondoorgrondelijke cultuur. Van de reizende nomaden tot de jetset in Hongkong, van monniken tot panda’s en van een terracotta leger tot het alom aanwezige, maar weinig indrukwekkende, politie legioen: we hebben het allemaal gezien en er van genoten!

Alle foto’s vind je hier 

Macedonië en albanië

In de zomer van 2018 hebben we met z’n vieren rondgereisd door Macedonië en Albanië. Een prachtige reis met veel indrukken. Prachtige natuur en door toeristen nog nauwelijks ontdekt. Een reis waarbij ook de recente communistische geschiedenis nog zichtbaar en voelbaar was. Hieronder staan  een paar foto’s van deze indrukwekkende reis, maar om een goed beeld te krijgen, moet je eigenlijk hier even klikken voor alle foto’s.

Zuid-afrika

Van half december 2017 tot begin januari 2018 zijn we naar Zuid-Afrika geweest. Jelte had daar op dat moment een half jaar gestudeerd en dit was dus een mooie aanleiding om hemt “op te halen” en er een rondreis door dit geweldige land aan vast te knopen. We denken met veel plezier terug aan deze prachtige reis door een land dat grote indruk op ons heeft gemaakt en waar we zeker vaker gaan komen. Hieronder zie je een kleine selectie, maar klik hier voor alle foto’s van onze reis door Zuid-Afrika.