Met de motor naar de Vogezen

Het stond al een tijdje op het verlanglijstje: met de motor naar de Vogezen. Op 25 april 2024 was het zover. Bagage op de motor en richting het zuiden. Eerst maar even gewoon naar Zuid-Limburg om daar de eerst nacht door te brengen.

De volgende dag (26 april) stond de rit naar Luxemburg op het programma. Via een prachtige route kwam ik aan het einde van de middag aan in het schitterende Vianden. Na een wandeling door Vianden, een lekkere maaltijd en een goede nacht salpen bij hotel Belle Vue ging op 27 april de reis verder.

Na een mooi stukje Luxemburg en het passeren van de Franse grens, verschenen de bergen van de Vogezen aan de horizon. Wat een prachtig gebied om motor te rijden! Mooie uitzichten, heerlijke (haarspeld)bochten en… sneeuw! Na deze heerlijke rit was er een warm welkom bij motohotel Col de Bussang waar ik twee nachten verbleef.

Op 28 april was het de bedoeling om een mooie toertocht door de Vogezen te maken. Dit heb ik ook wel gedaan, maar na een hele dag door de regen te hebben gereden (maar desondanks wel te hebben genoten van de omgeving en de fantastische wegen) was het rond drie uur ‘s middags weer tijd op het hotel op te zoeken.

Het was alweer de vierde dag (29 april). Vanuit de Vogezen was vandaag de hert Belgische Rochefort de bestemming. Het hield naar niet op: weer de heerlijke rit met als verrassing een werkelijk schitterende bed & breakfast met een meer dan voortreffelijk ontbijt.

En toen was het alweer 30 april. De dag van de terugreis. Jammer dat de trip ten einde was, maar beloond met heerlijk weer was ik aan het einde van dag weer veilig, voldaan met met mooi motor herinneringen thuis.

Wil je de video bekijken? Klik dan hier. Wil je alleen de foto’s zien? Dan klik je hier.