Motorweekend 2019

Direct naar de foto’s? Klik hier of op de foto hierboven!

Het wordt een traditie voor het weekend na Pinksteren: Het Motorweekend. Dit jaar voor het eerst als “Unbalanced Rebels”. Jannes kon het jammer genoeg niet met z’n werk regelen om erbij te zijn. Martin, Arie en Jan troffen elkaar op 14 juni rond 10.0u bij Van der Valk Emmen als startpunt van de trip. Vandaar vertrokken we naar Gasthof Weinhorst in Werther in het Teutoburgerwoud. Onderweg maakt Arie helaas een klein maar heel vervelend schuivertje door veel los grint op de weg. Na even bijgekomen te zijn, hebben we de weg vervolgd. Voor Arie ging dit wat minder prettig door een wel heel pijnlijke enkel die onder de motor terecht gekomen was. De weg naar Gasthof Weinhorst was prachtig en dar aangekomen, werden we hartelijk ontvangen. Met een paar heerlijke biertjes en daarna een voortreffelijke maaltijd sloten we de eerste dag af.

De tweede dag was Aries voet heel donkerblauw er ontzettend dik. Erop staan ging ook vrijwel niet en met moeite kregen we zijn motorlaars aan. Helaas zat er niets anders op voor Arie dan het weekend te beëindigen. Met z’n drieën zijn we weer naar Zwolle gereden en hebben we Arie naar huis gebracht. Met z’n tweeën hebben we besloten het motorweekend we voort te zetten. We zijn vanuit Zwolle eerste een stukje over de snelweg gereden en zijn vervolgens binnendoor gereden naar Barweiler in de Eifel. Een mooie rit met onderweg een uitgebreide pauze om een pizzaatje te eten. Even na 22.00u kwamen we aan bij ons favoriete motorhotel: The Red House on the Hill. Natuurlijk werden we weer hartelijk ontvangen door Dirk en Janny en konden we genieten van een lekker beertje en goed gezelschap. Altijd weer heerlijk relaxed hier!

Op zondag lekker op tijd opgestaan en, met uitzicht over een zonnig en prachtig dal, genoten van het ontbijt dat door Dirk en Janny altijd voortreffelijk wordt verzorgd. Daarna de motoren gestart voor een geweldige toertocht door de Eifel. Met goed weer, vrijwel geen recht stukje weg en de ene haarspeldbocht na de andere was dit genieten in optima forma. Door een wegafzetting en een omleiding kwamen we per ongeluk terecht bij een zweefvliegveld. De bedoeling was om op het terras van het vliegveldrestaurant even wat te drinken. Toen echter bleek dat het mogelijk was om een stukje mee te vliegen, konden we dit natuurlijk niet weerstaan en hebben we deze gelegenheid met beide handen aangegrepen. Een onvergetelijke ervaring! Tot hebben we op het terras van een lokaal restaurant nog even een schnitzel gegeten en zijn weer terug gereden naar “ons” hotel waar het bier natuurlijk weer koud stond en we de ervaringen van de dag uit konden wisselen met alle andere motorrijders.

Maandag was alweer de laatste dag. Tijd om weer huiswaarts te gaan. Mar niet nog even wat “merchandise” van The Red House on the Hill te scoren: een T-shirt voor Martin en een vest voor Jan. Na een hartelijk afscheid en een zeker “tot volgend jaar”, zijn we via weer een prachtige route en met de nodige stops om te eten en te drinken weer veilig en voldaan thuis aangekomen!
We kijken alweer uit naar volgend jaar en hopen dan het motorweekend helemaal met alle vier leden van de Unbalanced Rebels te beleven!