Vakantie 2022: Frankrijk en Spanje!

Dit jaar zijn we met da auto afgereisd naar het zuiden. We zijn begonnen aan de kust van Bretagne, om vervolgens af te zakken naar Île de Ré, een prachtig eiland voor de zuid-Franse Atlantische kust.

Omdat we er op de reis naar Spanje toch langs kwamen hebben we een tussenstop gemaakt in Lourdes. Voorzien van heilig water en gemengde gevoelens over he gebeuren daar, zijn we doorgereisd naar Spanje.

De eerste dagen hebben we doorgebracht in Torla in het prachtige nationaal park Ordesa en in San Sebastian.

Ontzettend leuk: ook de kinderen kwamen een weekje over. We troffen elkaar in Bilbao en hebben samen deze prachtige stad, inclusief uiteraard het Guggenheim museum, bezocht.

Vervolgens zijn doorgereisd naar de Eguren Ugrate wijngaard in Laguardia. Hier hebben we natuurlijke heerlijke wijnen geproefd en fantastisch gegeten. Na de overnachting in het hotel op de wijngaard hebben we uiteraard nog wat doosjes wijn ingeslagen om thuis nog even na te kunnen genieten.

De volgende overnachting hadden we in Zaragoza. Onderweg daarnaartoe zijn we door de indrukwekkende woestijn van Bardenas Reales gereden. Na de overnachting in Zaragoza ging de reis verder naar Alquezar, één van de mooiste bergdorpen van Spanje! Van hieruit hebben we prachtige wandelingen gemaakt. Vanuit Alquezar zijn Merle en Jelte weer terug gegaan naar huis en wij hebben het schitterende Monte Rebel bezocht.

De vakantie liep weer ten einde, maar voordat we weer richting Nederland vertrokken hebben we nog een paar dagen doorgebracht in Canfranc-Estación. Vanuit dit prachtige plaatsje vlak voor de Franse grens hebben we een bezoek gebracht aan Astún. In de winter is dit een skigebied, maar in de zomer raak je hier in de ban van het uitzicht op de bergen. De wandeling dit gebied was onvergetelijk!

We kunnen terugkijken op een geweldige vakantie!

Klik hier voor het filmpje (trek er even een kwartiertje voor uit) of hier voor de foto’s. Uiteraard kun je ook links op “Foto’s” of op “Video” klikken. Je komt dan ook bij al onze andere foto’s. Wil je niks missen? Abonneer je dan ook op ons YouTube kanaal!