Weekendje Lille

Na goede verhalen te hebben gehoord over Lille, hebben we besloten om daar maar eens met z’n viertjes een lang weekend, van 21 tot en met 24 oktober door te gaan brengen. Na vertrek uit Zwolle hebben we eerst Merle opgehaald in Utrecht en zijn daarna doorgereden naar Lille, waar we in de middag aankwamen. 

Uiteraard zijn we gelijk maar even de stand in gegaan om de eerste indrukken op te doen en uiteraard de inwendige mens wat te versterken met een hapje, een drankje en lekker eten.

De zondag is de dag van de traditionele markt in Lille. Heerlijk om daar rond te snuffelen. Na ons uren op deze markt vermaakt te hebben, zijn hebben we verder weer de stad verkend en (dat is voor ons natuurlijk altijd weer belangrijk) ’s avonds weer heerlijk gegeten en gedronken.

’s Maandags zijn we de grens over gegaan naar België. We zijn naar Ieper gegaan en zijn in het In Flanders Field Museum diep onder de indruk geraakt van wat er zich daar allemaal in de eerste wereldoorlog heeft afgepeeld. Voor de maandagavond hadden we gereserveerd bij misschien wel de beste Italiaan van Lille. Dat hebben we ons natuurlijk goed laten smaken.

Dinsdag was het helaas alweer tijd om richting huis te gaan. Dus nog even de stad in om wat souvenirtjes te kopen en daarnaar richting Utrecht, waar we precies op tijd waren om Merle’s nieuwe gordijnen op te halen. Deze hebben we nog even opgehangen en zijn daarna weer richting Zwolle gegaan.

De video van dit weekendje Lille vind je hier. We hebben niet zoveel foto’s gemaakt, maar de foto’s dei we hebben staan hier.